Nota:
Setiap nama, No Akaun & No Tel yang kami masukkan disini akan berada di google setelah 48jam artikel diterbitkan.
Sesiapa yang berurusan secara online anda digalakkan membuat semakan (Search) terlebih dahulu di google atau di blog ini, jika ada yang meragukan sila hentikan urusan serta merta.
Untuk semakan no. akaun bank, sila masukan no. akaun dalam kotak search

Mesti Baca


Mungkin artikel artikel ini akan membantu anda dalam menyelesaikan masalah penipuan yang anda alami. Semoga ianya membantu.

Selamat Membaca.. Sila klik tajuk artikel



  1. Scammer Online Menggunakan Kad Pengenalan 860322595255 ARWAH MOHD ARIFF BIN AB KADIR  
  2. Penipuan Menjual Gadget (Handphone Clone Yang Telah Rosak) - COD
  3. CRIME ALERT: Penipuan Menggunakan Telefon
  4. Wawa Zainal Nafi Terlibat Dengan Produk MLM Phyto, Kesal Foto Disalahgunakan
  5. Menggunakan Nama Dato Untuk Menipu Dalam Skim Pelaburan VVIP88
  6. 143 Syarikat Tidak Diberikan Kebenaran & Kelulusan Bank Negara Bakal Berdepan Tindakan Pembekuan Aset
  7. Fail AMLATFA: Ambil Deposit Secara Haram - Dua Beranak Didenda & Penjara
  8. Fail AMLATFA: Dua Beradik Didakwa Terlibat Dalam Pengubahan Wang Haram
  9. Fail AMLATFA: Pegawai Kanan Polis Dipanggil Berhubung Kes Pengubahan Wang Haram RM6j
  10. Skim Cepat Kaya Anjuran Pak Man Telo
  11. Manipulasi Bisnes MLM & Skim Cepat Kaya
  12. Daftar RM2 - Hak Terbela 
  13. Menggunakan No Akaun Bank Cimb 12260081476524 Milik Adik Untuk Menipu
  14. Cara Mengesan Penipuan Skim Cepat Kaya 
  15. Skim Cepat Kaya
  16. Berniaga Atau Minta Derma Atau Taktik Menipu Terbaru Dengan Cara Paksa
  17. Peguam Penipu
  18. Isu Membuat Laporan Polis Semakin Berleluasa
  19. Awas Jejaka Pengikis Duit Wanita

7 comments:

  1. tan ban loon.acc mybank (162058955820)penipuan pinjaman peribadi

    ReplyDelete
  2. baru sahaja berlaku kes ini..sesiapa yang ingin memohon pinjaman peribadi dengan syarikat pinjaman..lebih baik tak payah buat,,sebab saya dah kena tipu..saya betul2 perlukan duit untuk langsungkan perkahwinan saya..saya dah bayar RM700..nama penipu ialah TAN BAN LOON.no acc 162058955820 (MYBANK)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Scammer Mohd Haffizan Ramli 08031026987092 0167248122 890222-08-6389

    Saya sudah dapat RM5k modal dan RM1k sahaja untung tak sama seperti perjanjian asal. Jadi, saya Whatsapp selalu, tapi dia dah tak pernah reply dah selepas itu, nampak sangat dah scam saya janji 50% tapi sebenarnya 10% sahaja. Itupun dah lebih masa penjanjian baru nak bagi balik modal. Harap tak ada yang kena tipu dengan scammer Mohd Haffizan bin Ramli ini lagi. Kalau tau 10% memnag tak bagi dari awal lagi kat dia, kita dah tolong dia tapi dia dah janji pun tipu dan nak minta balik modal pun dah lebih masa kita mcam peminta sedekah nak dapat modal duk Whatsapp tak nak reply, janji 4 Oktober tapi 14 Oktober baru bagi 6k setelah banyak kali Whatsapp, sedangkan janji semua patut dapat balik total 10k.

    Sebab dia tipu penjanjian, saya up detail dia di sini. Whatsapp pun tak nak reply langsung dah selepas tu.

    Bank Islam Mohd Haffizan 080310 2698 7092

    No. Kad Pengenalan: 890222086389

    No. Telefon 0167248122

    Nama: MOHD HAFFIZAN BIN RAMLI No. I/C 890222-08-6389

    Alamat: PARIT 8/6R LABU KUBONG 36600 CHENDERONG BALAI, PERAK

    No. Tel.: 016-7248122

    Mohd Haffizan Bank Islam 08031026987092

    Facebook Mohd Haffizan Ramli: https://www.facebook.com/mohdhaffizan.ramli

    SELAGI DIA TAK TRANSFER BAKI YANG DIJANJIKAN SELAGI ITU POST INI TAK AKAN PADAM.

    ReplyDelete
  5. Scammer Nordzani Binti Ali Biru Alam Enterprise 01161960807 15510400039591 8881046558542

    Pada 28/08/2022 melalui perbualan Whatsapp 011-61960807 saya telah transfer duit kepada scammer Nordzani Binti Ali bernombor IC 850225-05-5258 tanpa mengetahui dia adalah penipu.

    Sehingga hari ni sudah banyak bulan dia tidak beri balik duit saya dan tak reply Whatsapp saya. Ini bermakna dia sudah scam saya macam itu saja.

    Berikut jumlah scam oleh Nordzani Binti Ali sebanyak RM7000

    RM5000 Biru Alam Enterprise

    RM2000 Nordzani binti Ali

    Nama Holder: Biru Alam Enterprise

    Account Number: 8881046558542

    Bank: AmBank

    Nama: Nordzani Ali No Acc: 15510400039591

    Bank: RHB bank

    bentialico@gmail.com

    No phone 01161960807

    Telegram: https://t.me/@em252

    NAMA: NORDZANI BINTI ALI (BIRU ALAM ENTERPRISE)

    ALAMAT: A21 FELDA SENDAYAN 71950 SEREMBAN N.SEMBILAN

    NO KP: 85022505258

    Kerja-Kerja Memotong dan Membersihkan Pokok Teduhan

    Majlis Perbandaran Sepang

    Ni maklumat dia company yang dia selindung untuk scam:

    1. Biru Alam (nama adik ipar)

    2. Bin Ali Trading (nama abg)

    3. Bentiali (nama dia)

    4. Elk enterprise (nama kazen)

    BENTIALI ENTERPRISE Registration No.: NS0166746-T

    https://www.facebook.com/dzanie.ben

    https://m.facebook.com/BentialiRoutePlanner/

    https://www.google.com/search?q=Bentiali+Route+Planner&rlz=1C1CHBF_enMY974MY974&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    Selagi dia tidak bayar duit saya, saya tak akan padam semua maklumat ini.

    ReplyDelete
  6. Scammer Thirsty Shark Enterprise KieDey Scarf Scam 8603907444 0179051736 980723065470

    Ada perjanjian bisnes antara saya dengan Nur'syakirah di Whatsapp, tapi dia padam akaun Whatsapp jadi mesej saya tak boleh masuk.

    Ini adalah scam, bermakna dia telah tipu duit saya.

    KieDey Scarf pun bisnes dia punya.

    Selagi dia tak pulang duit saya, saya tak akan padam posting ini.

    Ini maklumat dia:

    Thirsty Shark Enterprise

    CIMB BANK

    8603907444

    Facebook: https://www.facebook.com/shak.shako.1

    Whatsapp: 0179051736

    Nama Perniagaan : Thirsty Shark Enterprise

    Nombor Pendaftaran : 201903298655 (SA0532449-H)

    NAMA : Nur'syakirah Binti Zulkifli

    ALAMAT KEDIAMAN : No 22, Felda Sungai Koyan 1, 27650 Sungai Koyan, Pahang

    NO IC : 980723065470

    ReplyDelete
  7. Scammer Muhammad Farhan Bin Ahmad MFA Training And Event 512156617169 0148313281 890802145875
    Pada 18 Ogos 2022 melalui perbualan Whatsapp dengan 0148313281 saya telah transfer RM3000 pada scammer Muhammad Farhan Bin Ahmad 890802145875 tanpa mengetahui dia adalah scammer dari syarikat MFA Training And Event untuk tujuan bisnes bersama. Tetapi sampai hari ini saya belum dapat modal saya. Dia suka tangguh dan tangguh sampai banyak bulan dan hanya beri alasan tanpa memberikan apa-apa bukti kukuh dia tangguh. Ini bermaksud Muhammad Farhan Bin Ahmad MFA Training And Event sudah scam saya, hanya apabila saya minta update baru nak reply dan alasan yang sama tangguh tanpa ada tarikh dan ini telah melanggar perjanjian asal yang sudah lebih tarikh.

    No phone : 014-8313281

    SSM 002145791- D (MFA TRAINING AND EVENT)

    MFA TRAINING AND EVENT :

    MAYBANK (No. Akaun: 512156617169 ).

    Nama : MUHAMMAD FARHAN BIN AHMAD

    No kad pengenalan: 890802-14-5875

    Nama Syarikat : MFA TRAINING AND EVENT

    SSM 002145791- D

    https://mfatrainingmalaysia.blogspot.com

    FB : Mfa Training https://www.facebook.com/MfateMalaysia

    IG : https://www.instagram.com/mfa_malaysia

    ===

    GAGASAN MFA SERVICES

    Diuruskan Oleh : Mfa Training And Event (002145791-D)

    No. 5-1, JALAN PGN 1A/1, PINGGIRAN BATU CAVES, 68100 BATU CAVES, SELANGOR

    D: 0133692892 / 0361278447

    E: gagasanmfa@gmail.com / h2xtraining@gmail.com

    W: www.facebook.com/MfaTrainingAndEvent / www.gagasanmfa.blogspot.com

    Selagi dia tidak bayar duit saya, saya tak akan padam maklumat ini.

    ReplyDelete