Nota:
Setiap nama, No Akaun & No Tel yang kami masukkan disini akan berada di google setelah 48jam artikel diterbitkan.
Sesiapa yang berurusan secara online anda digalakkan membuat semakan (Search) terlebih dahulu di google atau di blog ini, jika ada yang meragukan sila hentikan urusan serta merta.
Untuk semakan no. akaun bank, sila masukan no. akaun dalam kotak search

No Akaun Bank Scammer 114209629061 - Penipuan Pinjaman Peribadi


KES PENIPUAN: Pinjaman Peribadi
Medium: Mudah.My / Majalah.Com
Kerugian: RM 1500 (bayaran Upfront)

MAKLUMAT SCAMMER
Nama Scammer: Fong Kah Choon 
No Akaun Maybank: 114209629061
No. H/P: 0116346912
No. K/P: Tiada Maklumat
Alamat Terakhir: Tiada Maklumat

MAKLUMAT SYARIKAT
Nama Syarikat: Tiada Maklumat
No. Pendaftaran Syarikat: Tiada Maklumat
No Akaun Bank Syarikat: Tiada Maklumat
No. Tel Pejabat: Tiada Maklumat
Alamat Pejabat: Tiada Maklumat

Sumber

26 comments:

  1. Saya pun kena tipu dengan kerugian 3k++ dari company Central Loan Sdn Bhd

    ReplyDelete
  2. Salam sejahtera kepada semua.Mohon hati hati dengan nombor ini 0103681998 dia memperkenalkan diri sebagai Elaine dari syarikat money marker dari KL..Dlm 2/3 jam selepas dokumen dikirim melalui wtsp dia mengatakan loan lulus dan mengirim surat keterangan aproved dlm bentuk pdf,tetapi dari syarikat Jcl leasing sdn bhd..kemudian ada satu lelaki call no.fon 0165699065 untuk pastikan penama adalah kita dan meminta bayaran pendahuluan 2 bln sebelum pinjaman dimasukkan ke dlm akaun kita..dari situ nampak modus operandi mereka..ini adalah satu penipuan..Awas jgn layan mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya nk tnya..saya pon dh kena ..dia ckp dia dari Lucky bright trading pulau pinang...saya check..syarikat tu MMG ada..tpi col office x DPT plk...no service..lepatu dia ckp lone dh approve..hantar dlm bentuk pdf..so dia sruh saya transfer dulu rm 450 untuk takaful insuran..dia ckp lepas transfer bru boleh masuk duit ke akaun..so saya percaya..saya transferlah...lepas tu dia hantar agreement dlm bentuk pdf jgk..saya dh sign agreement tu ..hantar kat dia blik..tiba² dia ckp..kena transfer plk Cos agreement..rm939..40..saya trkejut .rupanya dh ad dlm surat agreement tu .saya terlepas pandang. So dia ckp Klau x transfer x leh nk urus duit masuk dlm akaun ..dia kata nnt akan DPT blik duit tu..jdi saya terkena lgi..tpi saya x transfer pon..saya takut kena tipu..so saya nk tnya..adakah itu scammer???x pa ka..sbb surat agreement saya dh sign ..apa patut saya buat..pleasse..

      Delete
    2. Nanti bole x WhatsApp sy.. Cz sy pun tgh apply loan ngn lucky bright ni pastu dia minta sy byr 680 kos insurance takaful.. Ni no sy 0139524371 nash

      Delete
    3. Lucky bright ni macam popular pula dgn penipuan kan .....saya baru juga kena 2 hari yang lalu ... duit insurance RM660 then agreement fee RM1289.90 dan skrg system fail tak dapat masuk kan wang pula dlm akaun. So kena trsf lagi 2k utk akaun sementara. Duit yg dah bagi tak dapat balik tak pa. Tapi skrg balik2 hubung paksa kita trsf 2k tu alasan sbb kita dah sign agreement. Ada yg dapat bantu ke mcm mana nak handle perkara ni.

      Delete
    4. Saya nk tau boleh x kita dapatkan balik duit tue? Saya kene tipu RM3500 dah oleh Lucky Bright.

      Delete
    5. Mcm saya kena lah, dia suruh transfer 2k utk buat current account baru sebab account xleh nk transfer . Jilake betul lucky bright ni.. mujur check kt internet dlu

      Delete
    6. saya buat aduan ke KPKT 03-88913285 (sebab syarikat ini memang berdaftar bawah KPKT) dan membuat laopran polis itu sahaja.

      Delete
  3. Saya pun rasanya dah kene scammer ..satu syarikat minta agreement fee 480.kemudian minta 1k..pastu minta lagi 1k

    ReplyDelete
  4. Lucky bright trading ni memang menipu...jangan percaya saya pun dah rugi Banyak...Yang tipu Tu cina...saya banking duit atas orang melayu...dah Sama cina dengan orang melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bole x WhatsApp sy.. Cz sy pun tgh apply loan ngn lucky bright ni pastu dia minta sy byr 680 kos insurance takaful..confius sy knpe perlu byr plk nk wat loan... Ni no sy 0139524371 nash

      Delete
    2. saya pun kena tapi tak berani nak tansfer dulu,dari Lucky Bright juga

      Delete
  5. Ye.. sy pun hampir2 terkena juga ni.. sorg perempuan cina minta sy buat bayaran RM 400 hari ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahu x no fon amoi cina tu atau nama dia... Sb dia mintak rm230 utk byr stamping lhdn..

      Delete
  6. Saya pun sama ..saya dah bayar untuk insurans rm540...lepas tu bayar fee lawyer rm1300....sekarang ni nak bayar atau x....tak pasti....tak payah bayar la..... scammer kot

    ReplyDelete
  7. Ecmlibra & one hui capital sdn bhd, dedua ni company menipu... Suruh bayar 470 utk surat perjanjian, lps tu ckp akn dpt loan, last2 dia mintak bayar lagi 900++ utk tax bagai.. Janji duit akan dpt skli dgn loan.... HarP semua jgn terpedaya..

    ReplyDelete
  8. tapi kenapa ya nama syarikat tersebut masih tersenarai dalam KPKT?saya pun diluluskan dan minta bayaran insuran RM728 tapi saya belum bankin.macam ada yang tak kena sebab call office tak dapat katanya nombor tersebut tidak aktif lagi semenjak mco

    ReplyDelete
  9. LUCKY Bright Trading tu Scammer . jangan Percaya

    ReplyDelete
  10. Saya pun ken tipu dia minta sy Rm900 insurans sekarang dia cakap fail tak dapat masuk kan wang pula dlm akaun. So kena trsf lagi 1500 utk
    akaun sementara. Duit yg dah bagi

    ReplyDelete